شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه ۲۶ آبان (۱۷ نوامبر) در وین قطعنامه جدیدی را در محکومیت «عدم همکاری ایران»‌ با این نهاد تصویب کرد.

 شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی با ۲۶ رای موافق در برابر دو رای مخالف و ۵ رای غایب قطعنامه جدید علیه ایران را تصویب کرد.

رویترز نوشته این قطعنامه از ایران می‌خواهد فوراً با تحقیقات آژانس اتمی در خصوص ذرات اورانیوم یافت‌شده در سه مکان اعلام‌نشده همکاری کند.

وزارت امور خارجه ایران پیش از تصویب این قطعنامه پیش‌نویس چهار کشور آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان را محکوم کرده و مردود دانسته بود.

این دومین بار است که شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه‌ای در خصوص این موضوع صادر می‌کند. قطعنامه پیشین ۱۸ خردادماه به تصویب این شورا رسیده بود. آن قطعنامه با ۳۰ رأی موافق٬ ۲ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع به تصویب رسیده بود. اولیانوف از اینکه تعداد موافقان قطعنامه فعلی نسبت به قطعنامه قبلی کاهش یافته استقبال کرد.

دیپلمات روسیه‌ای در توییتر نوشت: «شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همین الان قطعنامه در خصوص ایران را با ۲۶ رأی موافق٬ ۲ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع به تصویب رساند. از نقطه نظر روسیه، بهتر از ماه ژوئیه است که قطعنامه مشابه ۳۰ رأی موافق کسب کرده بود.»

نذیری: اقدامات جبرانی هسته‌ای با حقوق برجامی ایران مطابقت دارد

،محسن نذیری اصل، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین، با حضور در نشست فصلی شورای حکام، آخرین مواضع و دیدگاه های کشورمان را خطاب به نمایندگان کشورها مطرح نمود.

نذیری در ابتدا با اشاره به این که خروج یکجانبه بی دلیل و غیرقانونی آمریکا از برجام علت اصلی وضعیت فعلی است، افزود: هیچ کس نباید فراموش کند که قصور E۳ و اتحادیه اروپا در اجرای تعهدات خود و رفع نقض آشکار قطعنامه ۲۲۳۱ توسط ایالات متحده، چاره ای برای جمهوری اسلامی ایران جز توسل به حقوق خود در بندهای ۲۶ و ۳۶ باقی نگذاشت.

وی در ادامه ضمن سرزنش برخی کشورهای طرف برجام که با قرائت بیانیه و وارونه جلوه دادن واقعیت خواهان اجرای برجام توسط ایران می باشند، خطاب به اعضای شورای حکام افزود: این کشورها نه تنها عمداً تعهدات داوطلبانه را با تعهدات قانونی درهم می آمیزند، بلکه نهایت تلاش خود را برای پنهان کردن یک واقعیت کاملا واقعی انجام دادند و آن اینکه برجام دارای شرکت کنندگان دیگر و همچنین ضمیمه هایی است که باید بدون تأخیر بیشتر توسط آن شرکت کنندگان اجرا شوند.

نماینده کشورمان همچنین ضمن ابراز نگرانی عمیق از بخشی از گزارش مدیرکل آژانس، افزود: تمام اقدامات جبرانی هسته‌ای انجام شده توسط ایران با حقوق ایران ذیل برجام مطابقت دارد.

وی در ادامه با استناد به گزارش مدیرکل، به تشریح نمونه هایی از سطح همکاری خوب ایران با آژانس در پرداخت و افزود: جزئیات گزارش‌های مدیرکل، جلوه‌ای قوی از سطح بی‌نظیر شفافیت در برنامه و فعالیت‌های هسته‌ای ایران بر اساس توافقنامه پادمان جامع با آژانس است.

نذیری در ادامه به روند مذاکرات احیای برجام پرداخت و در همین راستا عنوان داشت: علیرغم مذاکرات طاقت فرسایی که بیش از ۱۸ ماه به طول انجامید، به دلیل عدم اراده سیاسی و عزم آمریکا نتوانستیم آن را به نتیجه برسانیم.

وی افزود: ما آمادگی خود را برای پایان دادن به مذاکرات اعلام کرده ایم که متأسفانه و علیرغم ارائه ابتکارات بسیار از سوی ایران، ایالات متحده نتوانسته است تا به امروز از فرصت سخاوتمندانه ارائه شده توسط اعضای برجام جهت اصلاح اشتباهات گذشته خود استفاده کند.

ایشان در ادامه با اشاره به اینکه صرف نظر از برجام، ایران همکاری خود را با آژانس در مسیر پیش رو برای رسیدگی به مسائل باقی مانده افزایش داده، افزود: با توجه به همکاری‌ها و رایزنی‌های اخیر با آژانس و چشم‌انداز مثبت برای رسیدگی به مسائل پادمانی باقی‌مانده، ما معتقدیم که وضعیت برای به نتیجه رسیدن مذاکرات آماده است.

نماینده کشورمان در پایان ضمن فراخوان همه طرف های برجام جهت ادامه کار در فرآیندی که منجر به راه‌حلی دوستانه برای موضوع مورد نگرانی مشترک شود، افزود: ایران مصمم به این هدف است و ما در حال حاضر بیش از حرف به اقدام و عمل مشخص در راستای اهداف مشترک خود نیاز داریم و باید از پیگیری منافع سیاسی محدود خودداری می کنیم، چراکه همه دستاوردهای گذشته را به خطر می اندازد.