اموزش و پرورش در خصوص دریافت وجه صداقت ندارد
به گزارش صریح خبر طی روزهای گذشته هزاران خانواده برای ثبت نام فرزندان خود در مقطع ابتدایی و متوسطه اول به مدارس مراجعه کردهاند.
خانواده شماری از ۳۷۰ هزار دانش آموز گیلانی هم در این مدت در مدارس حضور پیدا کردهاند؛شاید یکی از پرتکرارترین واژههای رد و بدل شده بین کادر مدرسه و اولیای دانش آموزان به جای چون و چرا کردن درباره ثبت نام «پول» است.
این موضوع بویژه در مناطق کمتر برخوردار به دردسر بزرگ کادر مدرسه و اولیای دانش آموزان تبدیل شده است.
هرچند مدیرکل آموزش و پرورش گیلان مانند وزارتخانه متبوع خود بارها اعلام کرده است که مدیران مدارس هنگام نامنویسی حق دریافت وجه نقد «جز پول کتاب و بیمه» را ندارند اما کیست که نداند این اظهارات در پَسِ خود دهها تبصره و ماده برای مدیریت مدرسه دارد.
مدیرانی که هنگام ثبت نام دانش آموزان و تحویل کارنامه فصلی و سالانه باید خود را در جایگاه یک بازاریاب و ویزیتور قرار بدهند و برای تامین هزینههای مدرسه «دولتی» دستشان را به سوی والدین دانشآموزان دراز کنند.
البته که شمار زیادی از والدین دانش آموزان بواسطه فرزندانشان کمک به مدرسه را در زمره کارهای داوطلبانه بدون چون و چرا انجام میدهند اما با توجه به اوضاع نابسان اقتصادی ایران تعداد زیادی از اولیا دانشآموزان هم مدیران مدارس را متهم میکنند که بدون اجازه آموزش و پرورش از اولیا مبالغی برای «کمک» به مدرسه دریافت میکنند.
اما آگاهان میدانند که آموزش و پرورش از نظر تخصیص اعتبار مالی برای دولت در ردههای آخر است و مدارس دولتی برای اداره همواره با چالش مواجه هستند.
اما آموزش و پرورش صداقت لازم را در این ارتباط ندارد و در حالی که از مدیران مدارس دولتی میخواهد با اعتبارات قطره چکانی، مدارس را اداره کنند و از اولیای مدارس کمک بگیرند اما در اطلاعیههای رسمی به نوعی مدیران مدارس را مقابل اولیا قرار میدهد تا بعضی اولیا آنها را متهم به درخواست مالی به صورت خودسر کنند.