مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی، تاکید کرد: مقابله با حریق و قاچاق چوب در دستور کار یگان حفاظت منابع طبیعی قرار گیرد.
سید حسین میرعماد امروز در آیین تودیع و معارفه مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان، بر تکریم ارباب رجوع و مردم داری تاکید کرد و گفت: معیشت کارکنان یکی از اولویت های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری است.
وی در ادامه با بیان اینکه وضعیت منابع طبیعی در کل دنیا از جمله ایران خوب نیست، افزود: شرایط خاص جغرافیایی ایران موجب شده که بر روی کمربند خشک باشیم و بارش های ما یک سوم میانگین جهانی باشد؛ همچنین با پدیده تغییر اقلیم مواجه هستیم که نتیجه آن کاهش سطح آب های زیرزمینی و خشک شدن رودخانه های فصلی و افزایش مناطق کویری و بیابان زایی است.
مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با تاکید بر لزوم مدیریت منابع آب در کشور، اضافه کرد: بخش عمده مدیریت منابع آب به حوزه کشاورزی برمی گردد، زیرا کشاورزی، بیشترین مصرف کننده آب بوده و متاسفانه بهره وری ما کمتر از ۵۰ درصد است که زیبنده کشوری مانند ایران نیست.
میرعماد، ساماندهی مصرف آب را لازمه حفاظت از منابع طبیعی دانست و خاطرنشان کرد: مدیریت منابع آب و خاک در حوضه های آبخیز تعریف می شود؛ البته آب به عنوان نیاز فوری ما بیشتر مورد توجه بوده و کمتر به خاک توجه می شود، این در حالی است که برای تشکیل هر یک سانتی مترمربع خاک به هزار سال زمان نیاز داریم.
وی با بیان اینکه خاک خیلی راحت در معرض فرسایش آبی و بادی قرار می گیرد و از بین می رود، متذکر شد: امروز فرسایش فقط در اراضی جنگلی و مرتعی اتفاق نمی افتد و در اراضی کشاورزی هم فرسایش داریم و متاسفانه برخی اراضی کشاورزی را به دلیل فرسایش خاک از دست داده ایم.
مدیرکل امور استان های سازمان منابع طبیعی، با تاکید بر لزوم مدیریت منابع آب و خاک در بالادست، خاطرنشان کرد: بارندگی ها باید در بالادست ذخیره شود و از دست دادن این آب ها علاوه بر ایجاد سیلاب های ویرانگر، موجب از بین رفتن آب های شیرین و پیشروی آب های شور می شود که کیفیت آب را تحت تاثیر قرار می دهد و کشاورزی را تهدید می کند.
وی بیابان زایی را موجب خالی شدن بسیاری از روستاها از سکنه دانست و تصریح کرد: نگهداری آب و خاک در بالادست بسیار مهم است، زیرا با فرسایش سالانه ۱۶ تنی خاک در هر هکتار مواجه هستیم.
میرعماد، حوضه های آبخیز را نیازمند مدیریت جامع و اجرای پروژه های آبخیزداری دانست و بیان کرد: به دنبال افزایش کمی و کیفی پوشش گیاهی در حوضه های آبخیز هستیم؛ البته احداث سازه های آبخیزداری موثر است، اما در نهایت باید منجر به تقویت پوشش گیاهی شود.
وی با بیان اینکه پوشش گیاهی ۷۰ درصدی روان آب را به صفر می رساند، ادامه داد: یکی از طرح های مهم سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در راستای منویات رهبر انقلاب، کاشت یک میلیارد درخت است و به عنوان یک تکلیف این موضوع را پیگیری می کنیم.
مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی، همچنین از اجرای پوشش گیاهی در سطح ۵۰ میلیون هکتار از مراتع کشور خبر داد و گفت: ایران در حوزه تولیدات دامی جایگاه خوبی دارد، اما مشکل تامین علوفه داریم و بخش عمده نهاده های دامی ما وارد می شود؛ این در حالی است که ظرفیت مراتع کشور بسیار بالاست و می تواند بخش عمده واردات را تامین کند.
میرعماد، کلیه طرح های سازمان منابع طبیعی را متکی به مشارکت مردم دانست و عنوان کرد: بدون مردم توان اجرایی هیچ طرح و پروژه ای را در حوزه جنگل ها و مراتع نداریم و باید از ظرفیت مشارکت مردم استفاده کنیم و حتما منافع اقتصادی مردم را در نظر بگیریم.
وی با اشاره به اجرای طرح مدیریت پایدار جنگل های شمال کشور، بر تداوم اجرای طرح خروج دام از جنگل تاکید کرد و یادآور شد: مقابله با حریق و قاچاق چوب نیز در دستور کار یگان حفاظت منابع طبیعی قرار گیرد. پارک های جنگلی نیز پیشانی منابع طبیعی در استان ها بوده و لذا برای تقویت پارک های جنگلی استان گیلان برنامه ریزی شود.
در این مراسم سید مازیار رضوی به عنوان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان معرفی شد و از زحمات سرخوش کرم زاده تقدیر به عمل آمد./ایسنا