قابل توجه مدیر کل منابع طبیعی:
⁉️تهیه خوراک برای معاندین نظام ؟!
🛑تجمع و اعتراض به روند صدور پروانه و عملکرد منابع طبیعی !!
صبح امروز جمعی از فعالین در عرصه چوب در جلوی استانداری تجمع داشتند
این افراد معتقد بودند در حالیکه شرایط اقتصادی مناسب نیست ،منابع طبیعی نیز چوب لای چرخ صنعت میگذارد و در صدور پروانه موانع ایجاد کرده است
به اعتقاد آنها با این وضعیت بسیاری از کارخانجات تعطیل و افرادی بیکار میشوند
امیدواریم مدیران منابع طبیعی در استان و کشور به این مشکل توجه داشته باشند تا شاهد چنین تجمعاتی نباشیم که مورد سواستفاده خارج نشینان قرار نگیرد و قبل از اینکه کار به اینجا برسد مشکلات حل شود
اعتراض تجمع کنندگان به چیست ؟!
اعتراض کنندگان نسبت به این بخش نامه معترض هستند و اعتقاد دارند برای قطع درختانی مانند چنار و صنوبر آنهم در زمین شخصی و مستثنیات نیازی به صدور مجوز نیست و این بخش نامه مشکلات را زیاد کرده است
هم اکنون کلیه قطع و حمل چوب چنار و صنوبر کشاورزان منوط به دریافت مجوز میباشد
اما مشکل دیگر که احتمالا فقط در گیلان میباشد و در جایی در قانون نیامده این است فقط روزهای یکشنبه و سه شنبه هر هفته مجوز نقل و انتقال می دهد که همین امر سبب شده واحدهای تولیدی با کمبود مواد اولیه مواجه شوند.
همچنین با توجه به اعمال محدودیت چون تعداد متقاضیان زیاد است کارها به کندی پیش میرود
به نظر مادامی که این بخش نامه که مورد تایید دیوان عدالت اداری نیز بوده است وجود دارد مشکلاتی نیز خواهد بود اما اداره منابع طبیعی میتواند در انجام امور سرعت بیشتری به خرج دهد
راهکار بعدی این که نمایندگان گیلان در مجلس اقدامی در مقابله با این بخش نامه انجام دهند
❗️نکته یک :درخت چنار مشمول فرایند نشانه گذاری، قطع، تجدید حجم، استحصال و حمل می باشند.
❗️نکته ۲:قطع درخت صنوبر نیاز به مجوز ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری ندارد
فقط در صورت حمل مقطوعات چوبی از مبداء به خارج از شهر محل قطع، نیاز به گواهی حمل دارند
بخشی از دستورالعمل اجرایی نشانه گذاری، مدیریت و بهر برداری درختان جنگلی و غیر جنگلی واقع در اراضی مستثنیات اشخاص
الف) کلیه درختان جنگلی خودرو و درختان غیر جنگلی در اراضی مستثنیات قانونی اشخاص و گونه های سریع الرشد که به منظور زراعت چوب در اراضی ملی کاشته شده اند، مشمول مفاد این دستورالعمل می باشند.
ب) برداشت هر گونه درختان جنگلی خودرو واقع در کریدورهای رودخانه ای و برداشت توده های درختان جنگلی خودرو در اراضی مستثنیات به تشخیص کمیته فنی استان می باشد.
پ) بهره برداری از گونه های درختی مشترک موجود در مستثنیات (از قبیل گردو، انجیر،آلو،آلوکک، توت، چنار، بید،گزشاهی توسکا پده و … ) مانند بندهای (الف) و (ب) مشمول فرایند نشانه گذاری، قطع، تجدید حجم، استحصال و حمل می باشند.
ت) قطع گونه های صرفاً باغی (غیر جنگلی) نیاز به مجوز ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری ندارد. لکن این گونه ها به همراه گونه های صنوبر و اکالیپتوس واقع در مستثنیات اشخاص در صورت حمل مقطوعات چوبی از مبداء به خارج از شهر محل قطع، فقط نیاز به گواهی حمل دارند. بدیهی است هر گونه بهره برداری از صنوبر، اکالیپتوس و سایر گونه های سریع الرشد در پروژه های زراعت چوب در سطح اراضی ملی مشمول فرایند نشانه گذاری، مجوز قطع، تجدیدحجم، استحضال و پروانه حمل می باشند.
ث) برداشت هرگونه درختان جنگلی خودرو در اراضی مستثنیات که مطابق آیین نامه اجرای تبصره ماده (۲) قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ثبت کمیته ملی آثار طبیعی رسیده است برابر ابلاغیه شماره ۲۸۹۲۵/۱؍۱۴۰۰-۱۵؍۹؍۱۴۰۰ ممنوع می باشد.