به گزارش صریح خبر منطقه «لیسار» در شمال شهرستان تالش قرار گرفته است. از گونههای شاخص گیاهی منطقه باید به شیردار، راش، ممر، پلت، افرا، لرگ، توسکا، شب خسب، صنوبر و … درختچههای انار وحشی، گوجه جنگلی و تمشک، لیلکی و گونههای علفی همیشک، شبدر، گزنه، نی لویی و … اشاره کرد. اما جنگلهای منطقه از نوع جنگلهای پهن برگ هیرکانی است.
منطقه طیف وسیعی از جانوران شامل پستاندارانی چون مرال، شوکا، خرس، پلنگ، گربه وحشی، سیاهگوش، کل و بز و قوچ و میش، گرگ، روباه و … پرندگانی چون کبک، کبک دری، انواع شکاریان و … را در خود جا میدهند.
«کوروش حیدرنژاد» رئیس اداره محیطزیست شهرستان تالش با اشاره به اینکه در سالهای ۱۳۶۲ تا ۱۳۷۸ که منطقه حفاظت شده لیسار از تحت مدیریت محیطزیست خارج و آزاد اعلام شد بیشترین آسیب و تصرفات غیرقانونی در منطقه انجام شده است، گفت: تاکنون ۲۲ پرونده در منطقه سوباتان تشکیل و به مراجع قضایی ارجاع شده که برای شماری از آنها رأی رفع تصرف و اعاده به وضع قبل صادر و بقیه نیز در دست اقدام است.
وی افزود: در منطقه ییلاقی برزبیل واقع در ارتفاعات شمال غرب منطقه نیز تعداد ۷ فقره پرونده تشکیل و افراد متصرف به مراجع قضایی معرفی شدهاند که در حال پیگیرد قانونی است.
حیدرنژاد تصریح کرد: در بررسی و برآورد میزان تصرفات و تعارضات منطقه حفاظت شده لیسار و معرفی افراد متصرف به اراضی ملی به مراجع قضایی از جمله برنامههای محوری اداره محیطزیست شهرستان تالش در سال جاری است.
وی خاطرنشان کرد: پیرو منویات مقام معظم رهبری و سیاستهای ادارهکل محیطزیست استان برآورد میزان تصرفات در مناطق جلگهای، میان بند و ارتفاعات منطقه حفاظت شده لیسار و معرفی متخلفان به مراجع قضایی در دست اقدام است.
ایسنا
به سواحل لمرسفلی سری بزنیدمرداب کلفانرودتبدیل بهمزرعه شده است