پس از انتخابات ۷هفت اسفند هر ۲جناح اصولگرا و اصلاح طلب از پیروزی خود در انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر میدادند و ادعا مردند که اکثریت مجلس در دست جناح خودی قرار دارد وبه عبارتی اقبال عمومی مردم به جناح مطلبوب آنها بوده است ومتعاقبا تلاش برای کسب کرسی بیشتر در دور دوم مجلس دهم نیز ادامه داشت ولیکن آنچه بعد از انتخابات بیشتر از همه مورد اختلاف دو جناح بوده وهست تعداد نمایندگان راه یافته به مجلس از گرایش فکری این دو جناح است .
از یک طرف اصولگرا ها ادعا دارند که کرسی بیشتری در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی تصاحب کرده اند و اعتقاد دارند تعداد زیادی از کسانی که ادعای مستقل بودن را دارند به گرایش فکری اصولگرایان نزدیک تر هستند و در واقع مشی اصولگرایی دارند.
از طرف دیگر اصلاح طلبان نیز از همان روزهای آغازین پس از انتخابات در دور اول خود را پیروز انتخابات مجلس معرفی نموده و اظهار داشتند مردم در امتداد امید به افراد بیشتری از لیست اصلاحات رای داده اند.
مجلس نهم چند روز پیش به پایان رسید و مجلس دهم در اولین گام خود با یک چالش بسیار مهم تحت عنوان انتخاب رئیس مجلس روبرو است و شاید کار برای نمایندگان مستقل و محافظه کار سخت شده است .
در ابتدای امر انتخاب لاریجانی یا عارف برای ریاست مجلس شاید چندان حایز اهمیت نبود وحتی برخی از اصلاح طلبان درابتدا از ریاست مجلس توسط لاریجانی نیز استقبال کردند ولاریجانی را گزینه مناسب می دانستند وبرخی اصولگراها نیز چندان دل خوشی از لاریجانی نداشتند اما با گذشت زمان و ادامه اختلاف در تعداد نمایندگانِ اصولگرا واصلاح طلب کمی قضیه فرق کرد و به عبارتی انتخاب رییس مجلس از جناح اصولگرا ویا اصلاح طلب می تواند پیروز انتخابات مجلس را نشان دهد واین موضوع نشان خواهد داد اقبال عمومی مردم در انتخابات مجلس به کدام جناح بوده است؟
در این میان ورود و اظهار نظر افراد سرشناس از اصلاح طلبان و همچنین تشکیل فراکسیون امیددر مجلس ،دیگر جای هیچ اما و اگری نگذاشت و عارف گزینه اول وآخر اصلاح طلبان ولاریجانی گزینه اصولگرایان برای ریاست مجلس می باشد .
حال اصلاح طلبان پس از آنکه در انتخابات ریاست مجلس خبرگان نتوانستند موفق باشند در تکاپو هستند که اینبار در مجلس شورای اسلامی بهترین گزینه ممکن خود که مورد حمایت همه اصلاح طلبان کشور می باشد را به کرسی ریاست مجلس بنشاند وجناح اصولگرا نیز سعی دارد که اینبار نیز همانند مجلس خبرگان نشان دهد که مجلس شورای اسلامی نیز دارای اکثریت نفرات نماینده می باشد
با این اوصاف باید منتظر ماند و دید که اکثریت مجلس در دست کدام جناح می باشد و کدام جناح موفق خواهد شد که گزینه خود را بر کرسی ریاست مجلس بنشاند