پایگاه خبری صریح خبر
9:59:19 - شنبه 9 جولای 2016
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
گلریز :با مدیران پروازی هیچ‌گاه نمی‌توان چوکا را مدیریت کرد
  به گزارش صریح خبر پرویز گلریز  در رابطه با وضعیت صنعت در گیلان و بحران در کارخانه چوکا گفت:در دهه گذشته علی رغم رشد بی‌سابقه‌ی قیمت نفت و درآمدهای بسیار حاصل از آن که می‌توانست به رشد و توسعه صنعت و ایجاد اشتغال جوانان کمک کند به دلایل مختلف از جمله شرایط کشور در […]

 

به گزارش صریح خبر پرویز گلریز  در رابطه با وضعیت صنعت در گیلان و بحران در کارخانه چوکا گفت:در دهه گذشته علی رغم رشد بی‌سابقه‌ی قیمت نفت و درآمدهای بسیار حاصل از آن که می‌توانست به رشد و توسعه صنعت و ایجاد اشتغال جوانان کمک کند به دلایل مختلف از جمله شرایط کشور در دوران تحریم‌های ظالمانه، سوءمدیریت‌ها در صنعت همچنین عدم توجه دولت وقت به اصل تولید و اتکا به واردات، صنعت کشور با نزول در شاخص‌های توسعه مواجه شد.

خاطرات باقی مانده از واحدهای تولیدی گیلان

گلریز افزود:اما با این حال صنایعی هم بودند در کشور که پیشرفت‌هایی نیز داشتند و نباید منکر پیشرفت‌ها در زمینه‌های مختلف بود که  با توجه به تجاربم در واحد‌های تولیدی سراسر کشور معتقدم متاسفانه صنعت در گیلان در قیاس با سایر استان‌های کشور در شرایط وخیمی به سر می‌برد.
مدیرعامل سابق کارخانه چوکا اضافه کرد: با بررسی جمعیت کارگری گیلان در دهه‌های گذشته و نیروهای شاغل در شرکت‌هایی چون چوکا با بیش از ۵ هزار نفر نیرو، پویش با بیش از ۳ هزار نفر نیرو… فرش گیلان، الکتریک گیلان، ابریشم گیلان، ایران کنف، ناز پوش با وضعیت امروزشان که به نوعی فقط اسمی از آن‌ها باقی مانده می‌توان به قیاس مناسبی در خصوص صنایع در گیلان پی برد.
گلریز جدایی بخش جنگل از صنعت را غیرکار‌شناسی خواند و گفت: در دهه‌های گذشته مصوبه‌ای در هیات دولت به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد با مضمون جدایی بخش جنگل از صنعت که به نظر بنده به عنوان یک صنعتگر و یک تولید کننده این جداسازی کار عجولانه و غیرکارشناسی‌ای بود و صرفا عزیزانی که تسلط بر دستگاه‌های اجرایی داشتند در نظر داشتند پایگاهی برای خودشان داشته باشند اقدام به طرح چنین طرحی کردند.
گلریز به خروج روزانه حدود ۱۲۰۰ تن درخت در استان گیلان به سایر استان‌ها هم اشاره کرد و گفت: این در حالی اتفاق می‌افتد که کارخانه‌ای عظیمی چون چوکا دست به گریبان مشکلات تهیه مواد اولیه است.

تجمع کارگران چوکا (2)

سه برنامه برای خروج چوکا از بحران

مدیرعامل سابق چوکا در خصوص وضعیت کارخانه چوکا ابراز تاسف کرد و در دفاع از عملکرد و برنامه‌های خود توضیح داد:بسیاری مطرح می‌کنند گلریز برنامه‌ای برای آینده چوکا نداشت؟ باید از دوستان سوال کرد آنهایی که مدعی داشتن طرح و برنامه برای آینده چوکا بودند چه کردند؟ گلریز اضافه کرد:اسناد تدوین طرح بازسازی و نوسازی شرکت در زمان مدیریت ما موجود و قابل دسترسی است.
این مدیر اضافه کرد:ما در بدو ورود به چوکا با اعتماد به نیروی متخصص داخل شرکت مشغول تدوین راه کارهای برون رفت از وضعیت نامناسب چوکا شدیم که در ‌‌نهایت منجر به تدوین سه برنامه از جمله نوسازی و بازسازی شرکت،تبدیل خط تولید لاینر به کرافت و راه اندازی خط تولید کاغذ تحریر
شد.

ما طرح بازسازی و نوسازی چوکا را برای رسیدن به تولید ۱۵۰ هزار تن تنظیم کردیم با توجه به اینکه بازار کاغذ لاینر در حال اشباه بود و چوکا ظرفیت رقابت با بازار را نداشت تصمیم بران گرفته شد که تولید کاغذ کرافت و کاغذ تحریر که ۷۰ درصد نیاز کشور از طریق واردات تامین می‌شود، در دستور کار قرار بگیرد. به همین جهت برای راه اندازی این خطوط تولید شش شرکت معتبر از کشورهای المان ایتالیا چین هند تایوان با حضور کار‌شناسان خبره خود به شرکت ورود و از ظرفیت‌های چوکا بازدید کردند و با کار‌شناسان ما دیدار داشتند
ما معتقد بودیم چوکا با دارا بودن ظرفیت ۱۶۰ هزار متر مربع سالن‌های تولیدی توان اجرای چنین پروژه‌های عظیم را داراست.

تقدیر از حمایت های نوبخت

گلریز ضمن تشکر و تمجید از حمایت‌های دکترنوبخت از کارخانه چوکا در خصوص تامین اعتبارات طرح توسعه و بازسازی به گیل نگاه گفت:آقای نوبخت بعد از دیداری که از شرکت داشتند لطف داشتند و دستور دادند از محل صندوق توسعه ملی، مبلغ ۳۵۰ میلیارد تومان تسهیلات به چوکا اختصاص یابد.
او اضافه کرد: در خصوص این موضوع پیشنهادات مختلفی مطرح بود که بنده علی رغم اینکه با اخذ تسهیلات مخالف نبودم اما معتقد بودم گرفتن تسهیلات برای بازسازی چوکا آن هم بدون اینکه برنامه‌ای برای بازگشت آن وجود داشته باشد کار اشتباهیست و می‌تواند شرکت را در بازپرداخت تسهیلات و بهره‌ی بانکی با چالش مواجه کند.
مدیر سابق چوکا اضافه کرد:البته ما در قبال این لطف آقای نوبخت که واقعا همیشه پشتیبان ما در چوکا بودند پیشنهادی را ارائه کردیم مبنی بر اینکه به جای دریافت تسهیلات و مواجه شرکت با مخاطرات بعدی آن، اموال مازاد چوکا به هلدینگ‌های صاحبان سهام به فروش برسد تا با آزاد سازی این اموال بدون دریافت تسهیلات و سنگین کردن شرکت به توسعه کارخانه کمک شود.
به طور مثال پیشنهاد کردیم شهرک چوکایی که سالانه بالغ بر ۲ میلیارد تومان برای امورات جاری آن هزینه می‌شود به جهت پیشرفت و توسعه و افزایش ساخت وساز‌ها به هلدینگ ساختمان سازی شستا واگذار شود.

گلریز به کاهش زیان ۳۴ میلیاردی و افزایش بازار فروش چوکا تا سقف ۱۶۰ میلیارد در زمان مدیریت خود اشاره داشت و تصریح کرد: به عنوان یک تولید کننده در صنعت با این اطمینان وارد محیط صنعتی بزرگی به نام چوکا شدم که معتقد بودم می‌توانم موفق باشم و خدا را شاکرم در طول ایامی که به عنوان مدیر عامل در شرکت چوکا حضور داشتم اثرات مثبتی را به یادگار گذاشتیم. البته برخی از دوستان مدعی بودند و هستند که رشد کارخانه چوکا ناشی از افزایش نرخ ارز بوده است!
مطرح کنندگان این صحبت‌ها پر واضح است که سررشته‌ای از اقتصاد ندارند چرا که چوکا هیچ خرید و فروش ارزی در طی مدیریت بنده در دستور کار خود نداشت ضمن اینکه نوسانات نرخ ارز نیز مربوط به سال‌های ۹۰ ۹۱ بود در حالی که ما انتهای سال ۹۱ شروع به کار کردیم.
مدیرعامل سابق چوکا افزود:عزیزان و کارکنان چوکا همگی در زمان ما اتحادی مثال زدنی داشتند این اتحاد و انسجام باعث برنامه ریزی برای اقتدار چوکا بود وگرنه بنده به تنهایی کارساز نبودم؛ شرکت را در سال منتهی به ۹۱ با حدود ۴۳ میلیارد زیان تحویل گرفتیم و زیان شرکت را در این مدت کوتاه به حدود ۸ میلیارد کاهش دادیم و همچنین بازار فروش شرکت را از ۵۶ میلیارد به حدود ۱۶۰ میلیارد رساندیم.
گلریز در ادامه با تاکید بر اینکه با مدیران پروازی هیچ‌گاه نمی‌توان چوکا را مدیریت کرد گفت: مدیران کنونی نیز متحمل زحمات فراوانی شدند اما درباره کارنامه عملکرد آنها قضاوت با مردم تالش باقی می ماند تا با قیاس دو وضعیت گذشته و امروز چوکا براحتی به نتایج شفافی دست پیدا کنند.

ماجرای مخالفت نماینده تالش با مدیرعامل سابق
مدیرعامل سابق کارخانه چوکا در پاسخ به سوال گیل نگاه مبنی بر دلایل مخالفت محمود شکری نماینده تالش در مجلس با حضور خود هم توضیح داد: من برای نماینده شهرستان تالش ارزش بسیاری قائل هستم و از دوستان بنده هستند طبیعتا ایشان نماینده شهرستان بودند و فشار موکلان و هوادارانشان بر روی ایشان بسیار زیاد بود با توجه به اینکه آمار بیکاری نیز در تالش بسیار بالاست ممکن است اظهار و نظراتی پیرامون موضوع حضور بنده داشت.
گلریز در عین حال با ذکر این نکته که انتظار می‌رفت ضعف کار ما در زمان تصدی شرکت در فضای کار‌شناسانه بررسی شود گفت: به نظرم کار شایسته‌ای نیست که وقتی در حوزه‌ای نمی‌توانیم منشا خیر باشیم دیگران را در مظان اتهام و کم کاری قرار بدهیم.
او افزود نظارت در برخی حوزه‌های مدیریتی حق نماینده مجلس است اما ما در کار اجرایی و مدیریت پذیرای دخالت‌ها نبودیم.
گلریز در پایان احتمال بازگشت مجددش به چوکا را رد نکرد و اظهار داشت: بازگشت به چوکای متشنج در فضایی آکنده از بی‌اعتمادی کامل میان مدیران، کارگران و صاحبان سهام و دولتمردان آن هم با ده‌ها میلیارد بدهی و زیان و بازار فروشی که دیگر از دست رفته کار بسیار سخت کرده است. اما با این تفاسیر صحبت‌هایی برای بازگشت بنده شده و باید منتظر روز‌های آتی بود.

(گیل نگاه )

  1. پایگاه خبری صریح خبر » گل   جولای 9, 2016  

    […] ساخت وساز‌ها به هلدینگ ساختمان سازی شستا واگذار شود.» (متن کامل مصاحبه […]

تبليغات
اعلام وصول تابناك وب صریح خبر تابناك وب صریح خبر صریح خبر

logo-samandehi